Ha en säker vandring och campingtur


Hösten är den perfekta tiden för en säker vandring och campingtur. Mer än 1,5 miljoner människor deltar i denna typ av utomhussport. Kort sagt, se till att förbereda dig innan du börjar en utomhus turné. Jag har inkluderat en lista över hälsorisker och säkerhetsrisker utomhus som du bör vara medveten om.

Packa smart inför vandringsresa

Hösten är den perfekta tiden för en säker vandring och campingtur. Mer än 1,5 miljoner människor deltar i denna typ av utomhussport.

Kort sagt, se till att förbereda dig innan du börjar en utomhus turné. Följande är en lista över hälsorisker och säkerhetsrisker utomhus som du bör vara uppmärksam på. Du kan ha en säker vandrings- och campingupplevelse så länge du insisterar på alla dina förberedelser.

Kolmonoxidförgiftning: Kolmonoxid är farligt eftersom du inte ser det eller luktar det. På grund av denna faktor, innan du blir sjuk eller dör, vet du hur allvarlig den är. För att skydda dig själv ska du hålla kaminen, värmaren, lykta och andra sådana föremål utanför tältet. Om du förväntar dig kallt väder, vänligen bära en motsvarande skjorta.

Personlig hygien vid camping & vandring

Vilda djur: Håll dig säker, håll dig avstånd från alla djur och djur som du stöter på på spåret. Var inte bra eller locka inte några vilda djur, eller lämna ditt skräp och avfall spridda runt ditt läger. Gör det inte rätt hela tiden.

Säkerhetsregler för bål: Bygg inte bål under eller under träd. Placera stenar runt eldstaden för att rymma alla heta glöd. Se till att du har vatten till hands för alla fall. Håll extra veden med elden. Det viktigaste är att hålla elden övervakad för alltid.

Var noga med att använda minst 15 SPF solskyddsmedel på alla dagar, inklusive molniga och molniga dagar, eftersom du fortfarande kan bli bränd.

Fästingar, myggor, hästflugor osv: Så säkert som du går i skogen kommer du i kontakt med små djur och vill bite. Det bästa försvaret är att använda DEET som innehåller insektsmedel.

Följ förpackningsinstruktionerna. Om vädret tillåter bör du bära långärmad byxa så mycket som möjligt. Bär en ljus färgskjorta, för den mörka färgen verkar locka löss och myggor.

Se till att ta med ett bandage och rengöringsduk i första hjälpen. Släpp din ryggsäck.

Om du använder solbad eller inte är säker på säkerheten bör du koka vattenrullen i minst 1 minut och 3 minuter i hög höjd. Drick aldrig misstänkt vatten för alltid, eftersom konsekvenserna kan vara fruktansvärda.

Kom alltid ihåg att känna till din resplan och hur länge du ska slutföra din vandrings- eller campingtur. Förstå dina fysiska gränser och försök att undvika utmattning av värmen. Gå aldrig någonstans ensam på leden.

Om en situation uppstår, är det viktigt att vara försiktig och sunt förnuft när du fattar ett beslut om leden eller tillbaka till ditt läger. Om du följer grundläggande säkerhetstips och parkeringsregler, bör du garantera en rolig och säker utomhusupplevelse.